Chinese Kruiden

CHINESE KRUIDEN (fytotherapie)

 

(het woord geneeskrachtig mag van de VWA= Voedsel- en Warenautoriteit niet gebruikt worden). Het gebruik van Chinese Kruiden is een ideale methode om de gezondheid te bevorderen of te ondersteunen en is bijzonder geschikt ter ondersteuning van de acupunctuur.

Er zijn verschillende categorieën van Chinese Kruiden. En ook vereist het schrijven van een magistraal recept met verschillende kruiden enige deskundigheid. En moet voldaan worden aan bepaalde regels. Een goed recept heeft wat de kruiden betreft een hiërarchische verhouding t.o.v. elkaar, maar dan wel in goede harmonie tot elkaar.

Bij  een tekort aan energie bijvoorbeeld wordt dit aangevuld en bij een uit balans zijn wordt dit hersteld etc.


kruiden

Westerse geneesmiddelen onderdrukken de verschijnselen en zijn berucht om de vele bijwerkingen. Terwijl bij Chinese kruiden bijwerkingen vrij zeldzaam zijn. In onze kliniek verstrekken wij patentmiddelen (in de vorm van pillen of tabletten) van recepten die al vele eeuwen gangbaar zijn en hun werking hebben bewezen. Ook worden recepten van gedroogde kruiden voorgeschreven op basis van de specifieke toestand van de patiënt op dat moment. Het voordeel van een dergelijk recept is behalve het maatwerk, ook dat bij een verandering van de toestand dit aangepast kan worden.